Workshops & wildpluk

    Superfoods lijken altijd van exotische oorden te komen, maar wist je dat in onze eigen
velden en bermen wilde planten groeien die dezelfde krachtige werking hebben en ook nog
eens lekker zijn? Heb je zin om vergeten planten te ontdekken, te proeven en te leren wat je
er allemaal mee kunt doen?
Dan is een wildplukwandeling of workshop iets voor jou! Ik deel met heel veel enthousiasme al m’n
kennis en weetjes zodat jij naar huis gaat met een neus voor vaak onbeminde, maar niet
langer onbekende planten en perfect weet hoe ze deel van jouw leven kunnen worden.

01.Wildpluk wandeling

Geplande data Nog eventjes geduld... Worden snel aangekondigd!

Welke wilde planten zijn eetbaar maar ook waar en hoe ze groeien. Wat we van hen kunnen leren in hun eigen ecosysteem. Als opfrissing of voor al wie zijn wilde planten kennis wil uitbreiden! Geen voorkennis vereist.

Wanneer?  

 

Waar? 

Indien volzet kan ik je op de wachtlijst plaatsen.

Bij extreem slecht weer of onvoldoende inschrijvingen annulatie en terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

Prijs ( per datum): €40/ persoon incl. btw

279216074_355415633225202_4257620869531429831_n
02.Kruiden workshop

Privé of teambuilding

Wil je samen met een groepje vrienden en of vriendinnen tincturen en simpele zalfjes leren maken die je lichaam reinigen, verzorgen en ondersteunen? Ben je benieuwd hoe je van ‘onkruid’ lekkere pesto’s, salades en andere gerechtjes kunt maken? Of wat gedacht van zelfgemaakte originele cadeautjes als likeurtjes, kruidenazijn en -zout ? Neem de proef op de som en ondervindt aan den lijve de verrassende smaken van wilde kruiden en planten! 

Ik organiseer workshops op maat vanaf 8 personen. Stuur me gerust een mailtje met je wensen. Dan laat ik je graag weten wat de mogelijkheden zijn.

Prijs? €50/ persoon incl. btw  

Voor teambuildings prijs te bespreken. Geef een seintje!

278619006_355414579891974_8321513799947499722_n
03.Kruidenworkshops

Geplande data

Woensdag 12 okt 2022 tot en met 7 dec 2022:
Herfst Cursus kruiden verwerken
Telkens op woensdag avond van 19u – 22u
12 okt/26 okt/ 09 nov/ 23 nov/ 7 dec
Waar:
Muggenberghof, Herrystraat 22, 2100 Deurne
 
Prijs: 275 euro inc. btw
Deze cursus speciaal om je vertrouwd te maken met het verwerken en gebruiken van kruiden.
Je leert onder andere over (wilde)kruiden en hun eigenschappen. Hoe je ze veilig kan verwerken in originele kruidenbereidingen om je apothekerskastje en keukenkastje aan te vullen op een natuurlijke manier.
Van Thijmsiroop tot stramme spierengel. Van Firecider tot kruidenbitters.
Geen specifieke voorkennis vereist!
Dit is een cursus verspreid over 5 woensdagavonden!
Telkens van 19u tot 22u
12 oktober: Les 1
Intro kruiden en hun eigenschappen + basis kruiden aftreksels maken
26 oktober: Les 2
Spijsvertering, apero en dégestief
Kruidenbitters en kruidenlikeur
09 november: Les 3
Immuniteit
Oximel, firecider en mineraalrijke kruidenazijn
23 november: Les 4
Huid, spieren en gewrichten
Winterzalf en spiergel
07 december: Les 5
Luchtwegen
Kruidensiroop en kruidensnoep
 
Kruiden, specifieke ingrediënten en syllabus zijn inbegrepen in de prijs.
Zelf zorg je voor: lege potjes en flesjes,
basis ingrediënten als olijfolie, azijn en alcohol.
 
Inschrijven en alle info doe je door een mailtje te sturen naar info@aloysiastuin.be
 
Zondag 6 nov 2022
Van 10u tot 16u30
 
‘Wilde klei’ €152 (incl. btw)
Dit is een dubbelworkshop in samenwerking met Caroline Coenen van PEKPOTTENBAK. Een heerlijk gezellige herfstige doe en buiten dag!
Eerst trekken we de natuur in waarbij ik je alle wilde planten van de herfst leer kennen en wat je er mee kan doen.
Na de middag lunch warmen we onze handen op bij een vuurtje zodat je in de namiddag aan de slag kan in het klei atelier van Caroline. Je leert er meteen de 5 basistechnieken keramiek!
Gezelligheid gegarandeerd!
Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Caroline
Binnenkort, wordt aangekondigd!
Workshop Groenten en Kruiden fermenteren 14u – 17u 
Prijs: 50 euro
Hier leer je zowel de basistechniek over het fermenteren van groenten en hoe je ook hier van wilde kruiden gebruik kan maken, als ook een drank variant.  Daarna kan je zo veel experimenteren als je wil.
 
Binnenkort, wordt aangekondigd!
Workshop Kimchimaken. 
14u – 17u 
Prijs: 55 euro
Voor wie echt into fermenteren is!
Altijd al weten waarom die echte Koreaanse Kimchi toch zo verrukkelijk smaakt? Ik leer hem je zelf maken naar een authentiek Koreaans recept met de kneepjes van het vak. De kans is groot dat je achteraf niet meer zonder kan!
Kimchi is gezond, eet je niet enkel apart maar gebruik je ook om tal van andere gerechten op smaak te brengen. Ook hier kan je achteraf eindeloos verder op variëren. 
 
 
 
IMG-20220917-WA0000

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.